Ser tutor

Ser tutor avui es una tasca que requereix de diferents capacitats. L’acció tutorial que ha de portar a terme el tutor del grup classe a de comportar una capacitat de comunicació tant pels alumnes com amb les famílies dels discents, ja que, de cara als alumnes, la figura del tutor és important per a la resolució de conflictes i la seva orientació, tant en el centre com pel seu futur. El tutor ha d’orientar als alumnes tant en el centres com de cara al seu futur.tutoria (ser tutor)

“Dins del centre” vol dir que estableixi amb els alumnes una relació en la que hi hagi una confiança per a la resolució de conflictes i per a que es puguin establir unes normes de convivència entre totes les persones que formen el grup classe.

“De cara al seu futur” vol dir que el tutor ha de conèixer bé al alumne per tal d’orientar-lo cap a la tria dels estudis posteriors.

D’altra banda, el tutor també és un element important per a les famílies, ja que, és el pont comunicatiu per a que les famílies coneguin el desenvolupament del discent dins de l’àmbit escolar.

Una altra tasca important per al tutor, es la coordinació amb l’equip docent del grup classe. Aquest aspecte és important, ja que, és qui millor coneix els alumnes. Dintre d’aquesta coordinació es poden plantejar problemes que hagin sorgit en les diferents classes així com la seva resolució. Totes aquestes tasques, també impliquen la capacitat d’establir relacions interpersonals.

Deja un comentario